• Hoe scoort jouw website?

    Doe NU de gratis website scan!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

7 dingen die je oma je kan leren over social media

Bel nu naar 0575 512 125 0575 - 51 21 25

>> Gepost op: 16 februari, 2011 in Algemeen, Kenniscentrum

Anouk heeft eerder al 10 redenen gegeven waarom je social media zou moeten gaan gebruiken voor je bedrijf. Ik zal 7 simpele tips geven om sociale media goed te gebruiken. Of eigenlijk.. Ik heb ze niet zelf bedacht. Het zijn algemene manieren die je ook in de kroeg, tijdens een netwerk borrel of op de verjaardag van je schoonouders kunt gebruiken.

1. Gedraag je

Social media is sociaal. Logisch. Ondanks dat het via internet gaat zijn de traditionele sociale regels, normen en waarden nog steeds van toepassing. Gedraag je je niet netjes, verwacht dan ook niet veel terug. Je maakt dan geen vrienden.

2. Kleed je netjes

Zorg dat je er netjes en verzorgd uitziet. Wees bewust van je eigen online uitstraling. Mensen gaan ook op het internet af op de eerst indruk die ze van jou of je bedrijf krijgen. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je Twitter en Facebook profiel in de huisstijl van je bedrijf is.

3. Bedank mensen

Jij vindt het toch ook altijd leuk als je een compliment of een bedankje krijgt van anderen? Doe dat dus ook naar anderen. Een simpel persoonlijk bedankje kan veel positieve impact hebben op je business.

4. Blijf altijd beleefd

Ga altijd eerlijk en beleefd om met je klanten, criticasters en ambassadeurs. Toon je respect en behandel ze, ongeacht hun mening met respect. Maak geen valse beloftes. Als klanten klagen over jouw diensten of producten, spring er op in en zorg dat het zo snel mogelijk wordt opgelost. De hele wereld kan meekijken dus niet alleen de boze klant weet dat jij hem of haar helpt.

5. Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg

Trends op het internet volgen elkaar in moordend tempo op. Welke moet je volgen en welke niet? Laat je niet zomaar verleiden door elke trend of hype. Denk na welke toegevoegde waarde het kan hebben voor jouw bedrijfsstrategie en doelstellingen.

6. Denk twee keer na voor dat je iets zegt

Dingen die je zegt kunnen grote gevolgen hebben. In positieve en negatieve zin. Er zijn ondertussen genoeg voorbeelden van voetballers die dingen hebben gezegd op Twitter waar ze later toch wel spijt van kregen.

7. Vertrouwen moet je verdienen

Vertrouwen is het belangrijkste in een relatie. Als mensen je niet kunnen vertrouwen zullen ze weggaan en heb jij geen waarde meer voor hen. Vertrouwen krijg je door waarde te creëren en zal je langzaam krijgen, maar je kan het super snel weer verliezen.

…………………….

Simon Vreeman
http://www.simonvreeman.com

(Ook gastblogger worden? Neem contact op met @ivoelshof of @melvinvdbout)

Best4u

Best4u

Best4u Group voorziet al jarenlang bedrijven in online oplossingen. Wij slaan een brug tussen ingewikkelde online technieken en een succesvol online eindproduct middels de meest fanatieke service en support.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *